Wat is Paintball

wat is paintball

Wat is Paintball?

Heel simpel gezegd is paintball op elkaar schieten met milieu vriendelijke balletjes die gevuld zijn met felgekleurde verf (gelatine). De activiteit is overgekomen vanuit Amerika waar het is ontstaan. Sindsdien is paintball eigenlijk nooit meer weggegaan. Waarom? Omdat paintball de deelnemer een ongelofelijk kick geeft. Bij welke andere activiteit kan je namelijk je vrienden, collega’s of familieleden besluipen en van het veld afschieten.

Bij The SafetyZone Paintball zien wij jaar in jaar uit mensen met een glimlach van het veld afkomen. Van jong tot oud, klein tot groot, man of vrouw, iedereen staat te stuiteren na het eerste potje en wil meteen weer. Talloze mensen uit Rotterdam, Delft, Den Haag, de omliggende dorpen en zelfs buiten de provincie Zuid Holland komen paintballen bij The Safetyzone Paintball. Waarom? Boek uw reservering en ervaar het zelf!

Hoe werkt paintball?

Er zijn verschillende speltypes die gespeeld kunnen worden, maar de basis regels zijn vaak hetzelfde. Aan weerszijde van het veld start een team die elkaar probeert te elimineren. Dat kan door een spelers van het andere team te raken met een paintball. De paintball markers (geweren) schieten per keer dat de trekker overgehaald wordt één paintball. De markers werken niet met magazijnen maar met een hopper die aan de marker bevestigd zit. Daar gaan voldoende paintballs in om iedereen van het veld te schieten. Als je geraakt bent roept een speler HIT en steekt hij of zij een hand omhoog. Op die manier weet de tegenstander dat die persoon geëlimineerd is. Uiteraard staat er ook een scheidsrechter in het veld om het spel en de spelers te begeleiden. Ben je uitgeschakeld dan loop je van het veld naar de veilige zone van het veld waar er vervolgens naar het spel gekeken kan worden. De volgende ronde kan iedereen weer meedoen en gaat de strijd weer los.

Hoe werkt Paintball

Hoe werkt Paintball

Is paintball veilig

is paintball veilig

Is paintball veilig?

Paintball lijkt gevaarlijk, maar is het absoluut niet. Er wordt geschoten met balletjes die gevuld zijn met gelatine, de paintballs spatten kapot als ze in contact komen met een hard oppervlakte. De paintballs zijn milieuvriendelijk en kan de verf uit kleding gewassen worden, je kunt ze zelfs opeten maar dat raden we niet aan. De balletjes vliegen met een hoge snelheid uit de markers (geweren) dus het dragen van maskers is van cruciaal belang. De ogen, oren, neus en mond dienen ten alle tijden bedekt te zijn zodat de speler daar niet geraakt kan worden. Het masker die elke speler ontvangt voordat het spel begint zijn uiteraard gecertificeerd en goedgekeurd voor paintball. Luister voordat het spel begint goed naar de begeleider, die vertelt precies wat de regels zijn en wat er belangrijk is voor de veiligheid. Zolang iedereen zich aan de veiligheidsregels houdt kan er niets mis gaan en heeft iedereen plezier.

Doet paintball pijn?

Geraakt worden door een paintball gaat niet onopgemerkt, maar doet niet zoveel pijn als mensen denken. Bij sommige mensen kan het een blauwe plek achterlaten, maar dat kan per persoon verschillen. Overigens zou paintball ook niet leuk of spannend zijn als je een treffer helemaal niet voelt. Denk maar aan laserschieten, dat vindt iedereen als kind gaaf, maar eenmaal wat ouder is het spannende er wel vanaf. Een extra laag kleding aantrekken onder de overal helpt ook enorm, maar mocht je dan toch nog een flinke treffer ontvangen dan voel je daar na enkele seconde niks meer van. Het enige dat overblijft van die dag zijn de oorlogsverhalen die in alle glorie met elkaar gedeeld worden.

Doet paintball pijn

Doet paintball pijn

Is paintball duur

Is paintball duur

Is paintball duur?

Paintball wordt vaak gezien als dure activiteit terwijl de tarieven tegenwoordig zeer scherp zijn. Bij The SafetyZone Paintball heb je keuze uit diverse arrangementen en kan er al gepaintballd worden vanaf €21,50. Daarnaast zijn er op locatie allerlei snacks & dranken beschikbaar. Mocht het budget wat groter zijn dan zijn ook daarvoor arrangementen beschikbaar of kan er iets speciaal voor jullie samengesteld worden. Bekijk via deze link onze prijzen.

Waar kan ik paintballen? 

Bij The SafetyZone Paintball natuurlijk want paintballen op een openbare locatie is niet toegestaan. Ga dus niet zomaar paintballen in een bos op afgelegen terrein, boek een sessie bij ons op het veld en speel op een prive veld helemaal voor jou en je vrienden, familie en/of collega’s. Wij ontvangen talloze bezoekers uit heel de regio, maar ook uit andere plaatsen binnen en buiten de provincie Zuid Holland. Iedereen is welkom bij The SafetyZone Paintball!

Waar kan ik paintballen

waar kan ik paintballen

Conclusie – paintball is niet duur, doet niet vreselijk veel pijn, is hartstikke veilig en onwijs leuk voor iedereen! Ben je nog steeds niet overtuigd of zit je nog met een vraag neem dan via deze link contact met ons op. Mocht je overtuigd zijn en bij The SafetyZone Paintball komen paintballen, plaats dan een reservering via deze link.

Scroll to top

Schrijf je nu in

Meld je nu aan en krijg korting

Krijg korting op je eerste bezoek en nieuwsbrieven